28 iunie 2013

Un an ca o zi

Astăzi se împlinește un an de la lansarea blogului personal. L-am făcut la propunerea unor părinți și buni prieteni și tot ei m-au rugat să spun câteva cuvinte cu ocazia jubileului.

      Ce să spun? Nu l-am făcut pentru că e la modă pentru ziua de azi, nici că am voit să mă evidențiez cumva printre frații mei preoți și monahi. Am voit doar să-mi împart gândurile și trăirile cu cei de o credință cu mine. M-am stăruit, în măsura posibilităților, să fiu de folos măcar unui suflet. Nu cunosc (poate nici nu e nevoie) întru cât am izbutit acest lucru, doar că știu că m-am stăruit să fiu sincer cu cei din jur și cu cititorii. Cu această ocazie am început să înțeleg și mai mult ce-i prietenia adevărată. Am dobândit mulți prieteni, pe unii i-am pierdut … . Într-o măsură m-am mâhnit, dar m-am convins încă o dată că totul în lumea asta-i efemer.

       Din momentul când am „ieșit” în lume, mi-am însușit o regulă: Fii cel ce ești. Cu toate acestea mai paște încă o frică: Tot ce-i atins de laudă dispare – după cum spunea Liviu Damian.

      Am făcut și fac ce pot, dar de este cineva care ar face și mai bine, îl îmbrățișez si-i urez succes și un sincer „Doamne ajută”.

      Sugestii? Las totul la judecata cititorilor și-i rog să mă pomenească la sfintele rugăciuni ca să nu fie zădarnică alergarea mea.

(Arhim. Augustin Zaborosciuc)

Share

Alte articole pe același subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *