7 mai 2011

„Timpul cernerii” – un promițător debut literar

dav

Este îmbucurător faptul că titlul de carte religioasă din Republica Moldova devine tot mai diversificat și capătă o tentă tot mai cizelată și o linie mai bine conturată.

În seria aparițiilor editoriale recente se înscrie și lucrarea tânărului Egumen Augustin (Zaboroșciuc) – „Timpul cernerii”, o culegere de eseuri inspirate în special din operele Sfinților Părinți. Deși o lucrare de debut, „Timpul cernerii” reușește să surprindă cititorul prin profunzimea și încărcătura spirituală a cuvântului, fără nicio intervenție păguboasă, textul tânărului autor păstrează autenticitatea patristică a surselor de inspirație. Astfel, Egumenul Augustin se recomandă ca un autor prodigios, fidel tradiției textuale bisericești, propunând cititorului o scriere accesibilă, plină de esență, fără a deraia spre lejeritate și simplism. „Timpul cernerii” este o carte care trebuie descoperită, o lucrare ce merită un loc de cinste în biblioteca fiecărei familii creștine, este într-un final un bun medicament spiritual.

Cartea poate fi găsită la Mănăstirea Curchi, unde se nevoieşte părintele, sau la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

Sursa: www.mitropolia.md

Share

Alte articole pe același subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *