Lucrări

„Golgota Bisericii”

Evanghelia ne spune că după nașterea copilului, femeia uită de durere pentru bucuria că s-a născut om în lume. (Ioan 16.21) Dar de fiecare dată oamenii conștientizează că, oricum această bucurie e de scurtă durată. După naștere urmează o perioadă îndelungată de probleme, griji și chiar lacrimi.

Cam asemenea lucruri I s-au întâmplat și Obștii creștinești. După o îndelungată perioadă de persecuție am uitat de dureri și mâhniri și ne-am bucurat de libertatea multașteptată. Iar acum conștientizăm că grijile și durerile abea încep.

 

Ca pe smochinul cel neroditor, sa nu mă tai, Mântuitorule 

În noaptea trădării, mergând spre patimă, Hristos le spune ucenicilor: privegheaţi şi vă rugaţi ca să nu cădeţi în ispită (Matei 26, 41), dând de înţeles că rugăciunea este un act important în viaţa noastră. Iar Apostolul Pavel le spune tesalonicenilor: Neîcetat să vă rugaţi, daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu întru Hristos Iisus pentru voi. (1 Tesaloniceni 5. 17, 18.)

 

 

 

Timpul cernerii” 

Pericolul Bisericii nu-i din afară precum credem noi deseori, nu ține de invazia sectelor, ci e ascuns mult mai adânc. Creștinii se leapădă tot mai mult de Evanghelie și de învățăturile Bisericii. Spune Sfântul Apostol Petru în una din epistolele sale: „vremea este ca să înceapă judecata de la casa lui Dumnezeu” (1 Petru 4,17).

 

 

 

 

“Egipteanca”

La baza romanului s-a pus experienţa dureroasă şi chiar tragică a două suflete, care, pe căi diferite, au mers spre Dumnezeu – Cel în care fiecare dintre noi îşi găseşte pacea sufletului.

Această istorisire se deosebeşte de viaţa Sfintei Maria Egipteanca, scrisă de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului. Nu s-a urmărit să se facă o variantă mai modernă a operei hagiografice despre Sfânta Maria Egipteanca. Ci, văzând cele ce se întâmplă multor oameni, s-a făcut o paralelă, nădăjduind că în ea se vor regăsi multe ,,Marii” şi mulţi ,,părinţi Zosima”. 

 

 

 

 

 

1 Răspuns

  1. Victor spune:

    Așteptăm și alte lucrări… ne-am bucura dacă ar apărea publicații noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *